| Autor |
Zpráva |
< obezita ~ velké břicho a bolesti zad |
| Mirka |
Zaslal: ne Kvě 03, 2009 2:36 pm |
|
|
|
Anonymní
|
Jak mám cvičit na břicho ,když marodím se zádama.Břicho mám jak těhotná.Prosím o radu  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
|
|
 |
| david.tomsik |
Zaslal: čt Srp 04, 2011 10:36 am |
|
|
|
|
Mirka napsal: Jak mám cvičit na břicho ,když marodím se zádama.Břicho mám jak těhotná.Prosím o radu 
Nejspíše to bude tak, že Vás bolí záda protože protože máte slabé břicho a teď jste se ocitla v začarovaném kruhu, kdy aby vás přestali bolet záda musíte (mimo jiné) cvičit břicho, ale to nemůžete, protože vás bolí záda.
Doufám, že Vám odborníci pomohou z tohoto začarovaného kruhu ven.
David
Bohužel, dle politiky tohoto fóra Vám zde nemohu nechat aktivní odkaz na místo kde by Vám mohli pomoci, tak aspoň takto: sportprozdravi.cz |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| John.rambo |
Zaslal: so Srp 27, 2011 5:19 pm |
|
|
|
Anonymní
|
| Dobrý den, nejlepší volbou je zajít do fitness centra a nechat si poradit od zkušeného trenéra. Nicméně bolesti zad často bývají způsobeny tzv. dolním zkříženým syndromem (na internetu lze nalézt spoustu informací k němu). Jedná se o svalovou nerovnováhu, která vede ke špatnému držení těla což vede k vysokému namáhání meziobratlových plotének a přetěžování některých svalových skupin. Tím vznikají výše zmíněné bolesti zad. Východiskem z toho je začít protahovat přímý sval stehenní, sval bedrokyčlostehenní, vzpřimovače trupu, čtyřhranný sval bederní a naopak posilovat břišní svaly a svaly hýžďové. Na břišní svaly bych ze začátku doporučil zkracovačky. Důležité je u nich dodržet techniku tj. neodlepovat spodní záda od podložky. Postupně lze zkoušet další cviky, ale musíte se řídit bolestí zad. Cviky na protažení (strečink) lze stejně jako cviky na posílení hýždí a břicha nalézt na různých strankách... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
|
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|